2018 - Mina intentioner, mål och drömmar

God morgon peeps! Idag (eller igår för er!) vaknade jag upp till en kristallklar vintermorgon här i Piteå. Solen hänger lågt precis under horisonten medan den maffiga supermånen dominerar himlen. Jag började dagen med några solhälsningar som vanligt, men efteråt kom jag på att jag ju såklart borde ha gjort månhälsningar istället! Måste lära mig den där sekvensen för framtida astrologiska kraftdagar som dessa. Hur som helst har jag på känn att det här kommer bli en dag fylld av klartänkthet och skapande!

Det här är fjärde året i rad som jag skriver en sån här årskrönika. En slags fri reflektion över året som varit följt av två listor på saker jag vill uppleva, åstadkomma eller på annat sätt fokusera på under det kommande året. En personlig och en jobbrelaterad. Genom att säga det högt eller skriva ner det så blir det verkligt, och jag bär det med mig i bakhuvudet under hela året (mer eller mindre medvetet). Hittills har de saker jag önskat för mig själv och konkretiserat i ord har haft en nästan spöklik förmåga att inträffa. The power of affirmation ftw!

Mina fokusområden för 2017 handlade mycket om att lära mig hantera mina negativa tankespiraler bättre, värna om min hälsa och uppleva äventyr. Jag ville också nära mina hobbies och investera mer i mitt yttre, t.ex klädstil, hår och smycken (nåt jag ofta prioriterar bort när jag har dåligt med pengar - så trist eftersom detta är ett viktigt uttrycksmedel och en viktig identitetsmarkör för mig). Ett konkret mål jag hade i företaget var att kunna ta ut heltidslön från och med juni, ett annat var att lansera en ny tjänst som jag hade börjat planera.

Så, gick det då?

Untitled

2017 var året då jag:

Yogade mer är någonsin (så pepp nu på att fortsätta med #yogaeverydamnday!)

Lanserade coaching & workshops

Blev med agentur - Har inte riktigt outat detta ännu men nu är det i alla fall klart att jag ska börja jobba med Foodies & Brands! De kommer hjälpa mig med både säljbiten, brainstormandet inför samarbeten och ibland även produktionen. Vi har redan smygstartat lite och jag har en superbra känsla i magen <3

Skaffade mig en ny fräsch bloggdesign och övergick i samma veva från wordpress.com till wordpress.org 

Verkligen hittade min stil och min röst på instagram (och ökade minst 15k i följarantal!)

Åkte på två galet utvecklande workshops - En i Italien och en på Gotland

Bröt upp från min förra relation

Och hittade kärleken i Norrland <3

Reste på min första ensamresa (manifesting adventure!!!)

Äntligen hittade en terapeut som jag har förtroende för och som det känns rätt med (psykoterapi med stort fokus på kroppskännedom, affektteori och medicinsk yoga)

Började gå till en holistisk näringsterapeut 

Och har till följt av ovanstående två fått en betydligt större förståelse för min kropp, mitt mående och varför jag känner och agerar som jag gör

Fick spinn på företagets inkomster och har kunnat ta ut en rimlig heltidslön sedan juni (vilket ju var mitt mål! 👏🏻)

HÄR kan du läsa mer om mitt 2017. Mina största utmaningar, sorger, lärdomar, dagar jag minns, hur jag tog hand om mig själv etc.

My New Year's Resolutions | Cashew Kitchen

2017 - ett år präglat av övergång och stora kontraster

Jag tänker på 2017 som ett slags transitionsår. En tid att avsluta saker, röja undan och göra plats åt det nya. Och det är inget man gör i en handvändning. Jag har upplevt ett sånt motstånd större delen av året, framförallt första halvan. I februari tog min förra relation slut (något som var bra för oss båda men som såklart förde med sig en massa jobbiga känslor ändå), och i mars flyttade jag tillbaka till min lägenhet i stan efter att ha bott ute på Ingarö en tid. Allt var rätt rörigt och omtumlande och jag hade svårt att fokusera både på mitt välmående, på bloggen och mitt skapande. Varje gång jag försökte införa någon större förändring som jag tänkte skulle göra att jag mådde bättre så tog det emot något enormt.

Kanske var det helt enkelt inte rätt tidpunkt att pusha mig själv till en massa förändringar tidigare under året. Kanske behövde jag bara få landa ett tag och reflektera färdigt, innan jag hade skapat tillräckligt med mind space för att fylla på med nytt. I början av sommaren började saker kännas lite mer stabilt igen. Jag var inspirerad och såg fram emot min ensamresa till USA. Bara några dagar innan jag skulle åka så träffade jag K och helt plötsligt blev tillvaron en enda känslostorm. Efter tre veckor av dagligt Skypande och ljudmeddelanden/brev/låtar som skickats fram och tillbaka över Atlanten så stod det klart att jag var fullständigt förlorad i honom.

Hösten präglades av komplexa känslor av spänning, hopp, kärlek och rädsla. Jag började hitta tillbaka till mina rutiner, yogan kändes rolig igen och sedan har det gradvis blivit bättre och bättre. Nu senaste månaden har jag verkligen känt mig stark, glad och grundad på ett sätt jag inte känt på många år. Jag behövde nog gå igenom den där perioden om omställning, osäkerhet och vacklande innan jag kunde hitta styrkan att ta mig vidare.

2017 var därför även ett år av stora kontraster. Om det började tufft med mycket motstånd och låg motivation så har det minst sagt slutat väldigt fint. Under hela vintern so far har jag bara känt mig så tacksam över att jag träffat K, att jag känt mig grundad i min yogapraktik och att min inspiration för att skriva längre texter och hitta på nya recept har kommit tillbaka. Den känslan tar jag med mig in i 2018 som jag har på känn kommer bli ett riktigt grymt år fyllt av roliga jobb och utvecklande erfarenheter!

Mina mål och fokusområden för 2018 är inte helt olika de från 2017 faktiskt. Kanske är det för att många av dem representerar en slags livsmål som alltid kommer vara med en; som att värna om hälsan, vara dedikerad till min yogapraktik och utforska min spiritualitet (alltså känns så knäppt att ens säga det pga det här med spiritualitet har aldrig varit något jag identifierat mig med - förrän nu). Hur som helst är det helt naturligt för mig att dessa fokusområden hänger med även till nästa år. Det räckte helt enkelt inte med bara ett år för att etablera dessa praktiker. Jag har skrivit ner ganska många grejer jag skulle vilja göra, fullt medveten om att alla inte kommer bli av. Får jag uppleva/skapa några av dessa grejer så är jag mer än nöjd! Och skulle något i livet ändras som gör att jag inte vill just detta längre eller det inte passar mig längre så får en helt enkelt vara öppen för det tänker jag. Mina mål handlar mer om att säga högt sådant jag drömmer om för att komma ett steg närmre att de realiseras, snarare än att lägga en massa tunga löften på mig själv. Därför präglas de av inklusivitet snarare än "jag ska sluta göra X" eller "äta mindre Y".

My New Year's Resolutions | Cashew Kitchen

2018 vill jag:

Utforska min spiritualitet

På senaste tiden har yogan kommit så lätt för mig. Jag känner verkligen hur jag behöver den och hur lite som krävs för att jag ska känna mig grundad. Att rulla ut mattan och sätta mig ner känns som att komma hem. Det är från den grunden jag vill släppa in mer spiritualitet - genom att känna in, lyssna på magkänslan och tillåta mig att drömma stort.

Jag har alltid varit väldigt känslig för intryck och energier, men ofta har det drunknat i bruset från allt annat. För att orka med vardagen så distraherar jag mig själv genom att ständigt vara aktiv eller ta in olika slags information. Jag skulle vilja öva på att lyssna mer och urskilja vad det är jag känner. Göra min yogapraktik mer ceremoniell genom tända ljus, rökelse och musik. Skapa en dedikerad plats åt detta (en "dojo" som K kallar det. Ett slags miniuniversum). Gärna bjuda in den här typen av ceremonier i andra delar av livet också. Samt spendera mycket tid i naturen, vilket alltid får mig att se livet från ett större perspektiv. Tar gärna emot tips på inspirerande litteratur förresten!

Fortsätta att utforska min yogapraktik

Av samma anledning som ovan. Är väldigt inne på lekfullhet just nu och gillar att utmana mig själv genom olika armbalanser. Min kropp mår bäst av lugn, restorativ yoga på morgonen blandat med några mer dynamiska pass i veckan. Älskar att få upp flåset genom en radda solhälsningar och kör generellt en vinyasa-baserad praktik. Under 2018 så skulle jag vilja utforska medicinsk yoga och yinyoga mer eftersom jag har mycket spänningar och värk som behöver få mjukas upp varsamt. Om jag går för hårt fram så blir spänningarna bara värre.

Fortsätta utmana mig själv att testa nya saker och uppleva äventyr

På detta område vet en aldrig vad som kan hända. Det är bara att vara öppen för de möjligheter som kommer ens väg!

Resa till ett varmt land och yoga

Har velat åka på en yogaretreat i flera år men av ekonomiska skäl har det inte blivit av. Har sedan typ ett år tillbaka ett sparkonto som heter "yogaretreat" och nu börjar det äntligen växa till en vettig summa. Satsar på att åka till hösten/vintern!

Börja med offline-helger och offline-kvällar då och då

Det är först när jag kopplat bort från sociala medier som jag kan vara fullt närvarande. Och ofta krävs det någon dags omställning för att varva ner hjärnan. Ser fram emot helger off the grid då jag kan åka på utflykt, läsa, laga mat, umgås med K och med vänner och bara vara i mitt privata liv utan att behöva dokumentera eller hålla koll på vad som sker i omvärlden.

Återuppta måleriet

Känner att nu är det dags!! Det kliar i fingrarna av att få komma igång.

Hitta stabila rutiner och en trygghet i vardagen som ramar in allt det nya, alla äventyr, alla förändringar

Hela 2017 präglades av osäkerhet. Jag genomgick stora förändringar utan att ha en stabil grund att stå på. Mitt jobb var (och är) ekonomiskt instabilt, mitt känsloliv stormade (vilket det iofs alltid gör hehe), jag vantrivdes i storstan, hade väldigt mycket att göra för det mesta och tappade många av mina rutiner till följd av allt detta. Så under 2018 satsar jag på att hitta tillbaka till mina morgon- och kvällsrutiner, ge kärlek åt mina relationer, prioritera lugn och ro mellan alla äventyr och utmanande jobb.

Frossa i self-care: investera mer tid i mig själv och mina hobbies, t.ex återhämtning, mindfulness, skapande, läsa etc.

Som ett led i att hitta stabila rutiner och trygghet i vardagen. För mig innebär self-care (bra svenskt ord någon?) alltifrån att svänga ihop en krämig matchalatte på förmiddagen till att investera i massage och förebyggande vård. Det kan vara små saker om att sätta på lite trevlig musik när jag ska jobba, göra en oil cleanse på kvällen, ta mig tid att yoga en stund på morgonen eller läsa inspirerande böcker och större saker som att åka på yogaresa eller starta ett nytt hobbyprojekt. Allt som ger näring åt min kropp och själ. Planerar ett stort blogginlägg om mina bästa self-care tips för att varva ner på kvällen och sova gott! Stay tuned <3

My New Year's Resolutions | Cashew Kitchen

Mina mål för Cashew Kitchen 2018:

Leja bort bokföringen

Förra året hade jag som löfte att styra upp min bokföring och hitta ett sätt att göra det löpande. Ehh så blev det ju inte. Därför känner jag nu att jag behöver lämpa över det på någon annan varje månad, eftersom jag uppenbarligen bara skjuter på det annars och blir stressad över att det inte görs.

Ta in en webbredaktör/assistent på deltid mot slutet av året

Ett långsiktigt mål jag har är att spendera mindre tid vid datorn. Inte helt lätt när i princip hela ens verksamhet är onlinebaserad. Därför skulle jag så småningom vilja koncentrera min datortid till det jag tycker är roligast, nämligen att skriva texter, redigera bilder och sköta instagram. Samt sköta mailen förstås. Resten får någon annan hemskt gärna göra. Jag har som mål att i slutet av året kunna ta in en person på deltid som exempelvis kan sköta Facebooksidan, hjälpa mig driva trafik till bloggen, återuppliva gammalt innehåll, se till att bloggen hålls snygg och användarvänlig samt ev. assistera mig i mer krävande jobbuppdrag/fotograferingar. En slags webbredaktörs-roll skulle man kunna säga! Just nu är jag rätt långt ifrån det målet, men lovar förstås att säga till när det går att ansöka!

Landa en kokboksdeal 🙊

Ända sedan starten av den här bloggen har jag tänkt att jag nån gång ska skapa en kokbok. Hittills har jag inte känt mig redo för ett så massivt åtagande. Jag ser ju på kollegor hur krävande det är. Jag vill verkligen att boken ska bli riktigt bra och snygg, så därför har jag valt att vänta med att skapa den tills jag känner mig säker nog i min stil och mitt receptskapande.

Och nu känner jag mig faktiskt redo att så smått börja med detta projekt! Tänker att jag under 2018 ska göra en del förberedelsejobb samt försöka landa en deal med ett förlag, så att jag kan sätta igång med boken på allvar under 2019. Håller tummarna för att detta blir verklighet!

Skapa en onlinekurs

Hade detta som mål förra året också men tiden och lusten fanns inte riktigt där. I år är jag däremot pepp på att skapa mer värdefullt innehåll som kan leva länge, som exempelvis en onlinekurs eller annat VIP-innehåll. Exakt hur detta kommer se ut vet jag inte än. Det får året utvisa!

Inleda ett ambassadörskap

Långsiktiga samarbeten med företag har alltid varit något jag strävat efter. Ofta är det svårt att få till, trots att samarbeten med influencers som löper över längre tid brukar visa sig vara de mest framgångsrika. Under 2018 hoppas jag få möjlighet att återkommande skapa intressanta och nyskapande kampanjer tillsammans med ett och samma varumärke (eller flera). Där vi kan bygga en tajt relation och skapa något unikt tillsammans. Här kan du läsa mer om hur jag jobbar med bloggsamarbeten.

Ta ledigt en långhelg i månaden för återhämtning

Jag har förstått att jag behöver betydligt mer återhämtning än vad jag får just nu. Jag har nog trott att jag vilar mycket, men när jag tänker efter så präglas min lediga tid av ständig aktivering i form av att jag fixar grejer hemma, scrollar instagram, smygjobbar och tröttar ut hjärnan med en massa information. Därför tänkte jag testa att ta ledigt en långhelg i månaden (fre-sön) där jag fokuserar på att sova ut, lata mig, logga ut från sociala medier, vara i naturen och verkligen pausa från allt.

Skapa större utrymme på den här bloggen för self-care, yoga och spiritualitet

Jag har velat gå i denna riktningen länge men inte riktigt haft självförtroendet att skriva om de här ämnena tror jag. Den här bloggen har ju alltid haft ett tydligt livsstils- och kreativitetsfokus utöver maten, men jag känner att jag skulle vilja knuffa bloggen ytterligare i riktningen mot wellness, yoga och spiritualitet. På ett sätt som passar oss rookies som just blivit nyfikna på de här områdena och som kanske inte nödvändigtvis lever på en tropisk ö eller jobbar som yogalärare. Tänker att det skulle vara det perfekta komplementet till mina recept och dessutom något som ligger nära mitt hjärta.

Hosta en workshop tillsammans med någon annan kreatör

Under hösten har jag arrangerat privata workshops hemma hos mig. Detta kommer jag fortsätta med åtminstone de närmsta 3 månaderna (efter mars kan det nog bli svårt. Varför kommer jag skriva om lite längre fram). Däremot är jag supersugen på att hosta workshops tillsammans med andra kreatörer! Är lätt på att resa för detta, så det kanske blir i Stockholm eller så blir det någon annanstans i världen?!

Tidigare nyårskrönikor hittar du här:

2017

2016

2015

Vad har DU för mål och förhoppningar inför 2018? Är så nyfiken på att höra!

Om du gillade det här inlägget får du hemskt gärna trycka på hjärtat så vet jag vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av.